Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Alexander McCall Smith: Akimbo og elefanterne

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Alexander McCall SmithUdskriv anmeldelsen • 27. december, 2006

Alexander McCall Smith: Akimbo og elefanterneAkimbo bor i Afrika tæt på et stort vildtreservat. En dag finder Akimbo en elefant, der er blevet skudt af krybskytter og han sætter sig for at afsløre dem.

Akimbo bor i Afrika i udkanten af et stort vildtreservat. På stepperne er der store flokke af antiloper, zebraer og elefanter. I skovene og i bjergene er der leoparder og bavianer.
Akimbos far er opsynsmand i reservatet, og nogle gange får han lov til at komme med mændene ud i området.

En dag finder de en død hun-elefant og hendes unge, som ikke kan forstå hvad der er sket med moderen. Det er krybskytter der var været på spil, de er ude efter de værdifulde stødtænder.

Akimbo er meget fascineret af de store, blide og majestætiske elefanter og kan ikke forstå at der nogle, der kan finde på at skyde dem. Og han har meget ondt af den lille elefantunge, der har mistet sin mor. Han sætter sig derfor for at gøre sit til, at elefanterne ikke udryddes.

Akimbo udtænker en plan, som han ikke indvier familien i. Han får lov til at besøge vennen Mato, der bor i en landsby 3 timers gang fra hjemmet og med hans hjælp finder han frem til en formodet krybskytte. Mato advarer ham, men Akimbo sætter sin plan i værk, og det lykkes ham at få afsløret krybskytterne.

Jeg har været i Kenya for mange år siden men har bevaret fascinationen og interessen for det afrikanske kontinent. Det er derfor dejligt at støde på en god børnebog, der foregår i Afrika.

Akimbo er en almindelig dreng, hvis retfærdighedssans fører ham ud i nogle ikke helt ufarlige begivenheder. Fortællingen er spændende og velfortalt, og den giver børn et indblik i Afrikas truede dyreliv.

Akimbo og elefanterne er meget velegnet til højtlæsning for børn fra ca 5-6 år. Illustrator er Peter Bailey og hans sort/hvide tegninger passer fint ind i historien. Det er også ham, der står for den flotte forside.

Alexander McCall Smith: Akimbo og elefanterne, første bog om Akimbo, illustreret af Peter Bailey. Oversat af Sara Koch. Carlsen, 2006. Forside: Peter Bailey. Originaltitel: Akimbo and the Elephants

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.