Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Alex Williams: Talenttyven : en ualmindelig historie om en almindelig dreng

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Alex WilliamsUdskriv anmeldelsen • 21. april, 2008

Alex Williams: TalenttyvenVerdens mest talentfulde børn er samlet til et stævne. En mystisk skikkelse dukker op og pludselig begynder børnene at miste deres talenter…

Adam Bloom er rig og forældreløs men bortset fra det, er han en helt almindelig dreng. Hans søster Cressida er derimod ganske ualmindelig, hun kan nemlig synge så selv fuglene lytter med. Deres forældre var også talentfulde, men der er altså ikke noget Adam er god til og det er han ked at.
Cressida bliver inviteret til Vidunderbørnenes Stævne – en konkurrence for de mest talentfulde børn og selvom Adam er talentløs følger han med sin søster til stævnet.
På hotellet vrimler det med talentfulde børn og stævnets leder Fortescues gør det klart for Adam, at uden talent er man ikke noget værd. Mens Cressida bliver indlogeret i en flot suite, må Adam tage til takke med et utæt skur på hotellets tag.
Efter en nedslående middag ser Adam en mærkelig, kappeklædt og ildelugtende skikkelse på taget. Kort tid efter begynder børnene at miste deres talent. Matematikgeniet kan pludselig ikke lægge to og to sammen, pianisten er blevet tonedøv og til sidst mister Cressida også sin smukke stemme til talenttyven.

Adam, Cressida og den før så geniale racerkører Amy begiver sig ud på en farlig rejse for at redde talenterne og opklare, hvem der står bag de mærkelige tyverier.

Bogens store helt er Adam og historiens morale er klar; Alle – selv de talentløse – dur til noget. Det bliver næsten smurt lidt for tykt på, men det er rart at tænke på, at man er god til noget, selvom man endnu ikke har fundet ud af, hvad det er.

Tonen i Talenttyven er meget engelsk og mens jeg læste, kom jeg til at tænke på Georgina Byngs bøger om Molly Moon. Talenttyven har ikke helt samme humor, men sammen rolige og hyggelige stil.
Det er ikke en nervepirrende spændende bog, men som læser bliver man nysgerrig. Det er en skattejagt, hvor der hele tiden kommer nye spor og man må bare læse videre for at finde ud af, hvad der gemmer sig under talenttyvens kappe.

Alex Williams : Talenttyven : en ualmindelig historie om en almindelig dreng ; illustrationer David Roberts ; på dansk ved Søren H. Madsen – Kbh. : Sesam, 2008 – 310 sider : ill. Pris: kr. 299,00
Originaltitel: The talent thief

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.