Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Alberte Winding, Thomas Winding, Elin Bing & Julie Kyhl: Tju bang chokolademand (det er mig der bestemmer her)

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Alberte Winding, Elin Bing, Julie Kyhl, Thomas WindingUdskriv anmeldelsen • 25. november, 2007

Alberte Winding, Thomas Winding, Elin Bing & Julie Kyhl: Tju bang chokolademand (det er mig der bestemmer her)Helt igennem skøn bog fuld af det helt særlige spræl, man får, når glade og fantasirige mennesker går sammen og tegner, synger og fortæller.

Thomas Winding har enormt store fødder. Jeg ved det, fordi jeg en gang har siddet lige ved siden af dem. Der var en masse mennesker omkring ham, for han var nemlig i gang med at læse op. Det var et stort øjeblik. Et af dem, man husker og tænker tilbage på. Ikke kun pga. fødderne, men fordi stemmen emmer af barndom, noget trygt fuld af fantasi og forståelse.

Hans datter hedder Alberte og hun har også en særlig stemme – hun synger især med den – og en af hendes bedste sange er Tju bang chokolademand. Teksten er enkel, morsom og nem at huske. Det er far Winding, der har skrevet den. Hvor er det godt, at de rotter sig sammen.

Hvis nogen sir’, jeg ska’ være stor,
så sir’ jer: Åh la vær,
tju bang chokolademand,
det er mig, der bestemmer her.

I denne lille bog Tju bang Chokolademand (det er mig, der bestemmer her) har de to Windinger endnu to andre medsammensvorne nemlig Julie Kyhl og Elin Bing. Alle er i godt selskab og klæder hinanden så godt, at man selvfølgelig bliver glad af det hele. Historierne, sangene og illustrationerne. Thomas Winding tegner også. Jeg synes ikke, at han er særlig god til det. Men jeg kan så godt lide, at han gør det alligevel.

Med bogen følger en cd. Det manglede da også bare, havde jeg nær sagt, fordi vi vil da høre Alberte synge og høre Thomas Windings stemme. Samlet er det hele underholdning med underholdning på. Det er skønt og gennemført, og så kan selv de aller aller mindste være med.

Alberte Winding, Thomas Winding, Elin Bing & Julie Kyhl: Tju bang chokolademand (det er mig der bestemmer her). Politiken, 2007
Forside: Thomas Winding

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.