Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Aase Schmidt: Pigen i træet

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Aase SchmidtUdskriv anmeldelsen • 28. november, 2006

Aase Schmidt: Pigen i træetSelma på 9 år er lige flyttet til en lille by langt fra det trygge og kendte. Hun bliver mobbet i skolen, men takket være den voksne nabo Stella og eget mod, lykkes det hende at vende den onde cirkel

Selma ser tilbage på det sidste år af sit liv, det er nemlig ét år siden hun p.g.a. faderens ny job flyttede fra byen og langt ud på landet. Hun har det godt med sine forældrer og har i mellemtiden fået en lilebror ved navn Jonas, men ellers har det ikke været noget nemt år for Selma. Det er svært at flytte, skifte skole og få nye venner.

Det er ikke gået ret godt i skolen, hvor Selma startede i 3. klasse. Selma bliver holdt udenfor, de andre vil ikke lege med hende. De kalder hende Selma Skævben, og til en børnefødselsdag bliver hun lukket inde i et mørkt rum under trappen.

Det eneste lyspunkt i Selmas liv, ud over familien, er naboen Stella, som hun jævnligt besøger. Første gang Selma så Stella, havde hun en gul kjole på, grøn neglelak og langt gråt hår, hun er ingen helt almindelig kvinde.

Selma har svært ved at fortælle sine forældre om problemerne, men Stella lytter og er god til at give råd. Det er derfor med hendes støtte Selma tør kontakte klasselæreren Heidi og få fortalt sin klasse, hvor ked af det hun er. Og heldigvis løser det op for en masse ting.

Pigen i træet er fin og stilfærdig skildring af den niårige Selma, der bliver udsat for mobning i skolen. Romanen giver et godt indblik i, hvordan det fører til ensomhed og usikkerhed og understreger, hvor vigtigt det er at voksne er opmærksomme på problematikken. Det er ikke alle børn, der er så heldige som Selma at have en voksenven, der bruger af sin erfaring. For som Stella siger: “Det er det du skal øve dig på. At sige fra. At turde vise hvem du er.” Romanen er nok mest til piger selv om problematikken er eviggyldig. Fra 9 år.

Aase Schmidt: Pigen i træet. Alrune, 2005. Forside: Lillian Brøgger 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.