Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Line Kyed Knudsen: Prinsen

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Line Kyed KndusenUdskriv anmeldelsen • 17. juli, 2007

Line Kyed Knudsen: PrinsenSita, Anne og Maren flygter fra det triste børnehjem. Men kan de tre piger klare sig ude i den store verden, helt alene?

Sita, Anne og Maren er tre piger, der bor på samme elendige børnehjem, med den onde, egoistiske forstanderinde frk. Høeg. Alle tre piger drømmer om at finde deres rigtige familier, og da det en dag lykkes dem at flygte fra børnehjemmet kan de endelig begynde at leve deres drøm ud. Men det er ikke så let som de havde troet, og de kommer ud for både sygdom og griske gamle mænd, der vil sælge dem som slaver.

Men alt dette klarer de og lever sammen i skoven, til de møder den unge vilde prinsesse Victoria af Sofiariget. Hun tager dem tilbage til hendes slot og de tre piger bliver snart adopterede af den madglade konge Platonius. Men snart finder de ud af at der foregår underlige ting i Sofiariget, og især konflikten mellem Sofiariget og Nordsletten interesserer dem.

De opsøger deres gamle forstanderinde frk. Høeg og finder ud af at de alle kommer fra Nordsletten, ligesom alle andre børn på børnehjemmende rundt omkring i landet. Desuden får de at vide at grunden til, at alle Nordslettebørnene bliver kidnappede og sendt til de børnehjem, er, at kong Platonius’ søn og Victorias tvillingebror blev kidnappet da han var spæd.

Derfor tager Anne, Sita og Maren til de hekse der menes at holde ham fanget, for at befri prinsen Victor og måske finde ud af mere om deres forældre.

Prinsen er en rigtig god bog i en rigtig god serie.
Sproget er en fryd for øjet, også selvom triologien er rettet imod de 8-12 årige. Line Kyed Knudsen formår virkelig at fange sin læser, og der er ikke lange perioder i bogen hvor man er lige ved at falde i søvn. Personerne er virkelig godt beskrevet og man har ikke særlig svært ved at følge med i hvem der er hvem og hvad der foregår.

Serien er rettet imod piger, men den vader ikke rundt i tøsede teenageting, det der nok gør den mere egnet til lige netop piger er, at der ikke ligefrem er det store blodbad, og den lægger mest vægt på (især i første bind) pigernes ønske om at finde deres forældre, og er derfor ikke er fuldstændig actionpræget.

Det mærkes forholdsvis nemt at den er egnet til de lidt yngre læsere, for man kommer hurtigt igennem den, handlingen er ikke specielt indviklet, og bogen er ikke særlig dyb, men er egentlig bare en rigtig god historie, der sikkert kan underholde en hvis man trænger til noget, der er en smule nemmere at gå til end f.eks. Ringenes herre.

Hele serien om Pigerne fra Nordsletten har lige fået helt nye forsider, og nye navne, men første bind er ikke nær så køn som de to andre. De andre bind i serien er Heksedronningen og Troldmanden mens de originale titler er: Pigerne fra Nordsletten, Pigerne fra Nordsletten og heksene fra Trixiaslottet og Pigerne fra Nordsletten og rejsen til Sydhavet.

Line Kyed Knudsen: Prinsen (Pigerne fra Nordsletten;1) Gyldendal, 2007.
Forside: Sussi Bech 

 Som ti-årig skrev Line Kyed Knudsen en fristil der hed Røverpigernes liv. Denne fristil blev 20 år senere grundlaget for historierne om Pigerne fra Nordsletten.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.