Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Cathy Hopkins: Fyre og flammer og oppustelige bh’er

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Cathy HopkinsUdskriv anmeldelsen • 11. juni, 2005

Cathy Hopkins: Fyre og flammer og oppustelige bh’erSmå bryster, kiksede forældre og kaotiske fremtidsplaner. Det er hverdagen for Lucy. Men heldigvis også dejlige veninder og meget lækre fyre…

Dette er første del i en ny serie for piger om problemerne ved at være teenager.
Handlingen kredser om de 14-årige piger Lucy, Izzie og Nesta. Lucy og Izzie har været veninder altid, og da Izzie begynder at være sammen med den nye pige i klassen Nesta, bliver Lucy ret jaloux. Men hurtigt bliver de dog alle bedste venner.
Bøgerne tager typiske teenageproblemer op såsom hvorfor ringer han ikke? kan han li’ mig? hvad skal jeg stille op med mit liv? er jeg god til at kysse? manglende bryster, kiksede forældre og meget andet.

I første bog er Lucy hovedperson. Lucy er 14 men ligner en på 12, hvilket gør hende ret usikker i forhold til drengene.
Som led i en skoleopgave skal pigerne skrive en stil om hvad der kendetegner dem, og hvad de vil være, når de bliver ældre. Opgaven kaster Lucy ud i en stor krise, for hun aner ikke, hvad hun vil være, og det lader til at alle andre allerede har helt styr på fremtiden.

Mens Lucy går og gransker over fremtiden, ser hun er lækker fyr komme ud fra en skole. Izzie og Lucy må nu lege detektiver for at finde ud af, hvem den mystiske fyr er. Men det bliver faktisk Nesta, der opklarer mysteriet, for da hun kommer gående sammen med sin storebror Tony, viser det sig at være Lucys drømmefyr.

For at få Tony til at lægge mærke til hende beslutter Lucy sig for en total makeover. Hun vil droppe alle lillepige–tingene og blive en rigtig kvinde. Hun får en ny frisure og værelset bliver ryddet for pink og bamser. For at få en ny garderobe syr Lucy noget tøj af moderens gamle mærkelige garderobe. Izzie og Nesta får også glæde af Lucys evner ved symaskinen, og pludselig ved Lucy, hvad hun vil lave i fremtiden.

Med et knaldpink omslag signalerer denne bog trivi-litteratur for piger. Og det er det måske også men af den gode slags. Stilen er let men også humoristisk.
Cathy Hopkins forstår at beskrive de tidlige teenageår meget realistisk, og selvom bogen er engelsk kan unge over hele verden sagtens identificerer sig med bogen personer. Som sagt er der udkommet to titler på dansk og to mere er på vej til efteråret. Der er skrevet 11 bind i serien, og dem vil vi stensikkert også se i Danmark.

Cathy Hopkins: Fyre og flammer og oppustelige bh’er. Oversat af Astrid Heise-Fjeldgren
Forside: Sabine Brandt, Grafisk tegnestue. Originaltitel: Mates, dates and inflatable bras

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (11 stemmer)
Loading...

3 kommentarer »

  1. Jeg har læst denne bog og jeg synes den er super god både fordi den handler om kærlighed og veninder! Det er en bog man gerne ville sætte sig ned og læse i fordi det er noget der intressere de fleste pger. Den er sjov fordi den er skrevet med nogle sjove kommentare eller smarte. Og ja det er bare en super bog som alle bare skal læse!!!

  2. Jeg har Læst alle bøgerne i denne serie og jeg kan varmt anbefale dem.
    Så er du lige blevet færdig med nummer 1, synes jeg at du skulle løbe ned til den nærmeste boghandel og købe nummer 2. 😀

  3. … eller låne den gratis på biblioteket 🙂