Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Philip Pullman: Det gyldne kompas

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Philip PullmanUdskriv anmeldelsen • 2. maj, 2006

Philip Pullman: Det gyldne kompasFørste bind i Philip Pullmans mesterlige og velskrevne fantasy-trilogi…

Lyra er en ung pige, der bor på Jordan kollegiet (i et alternativt Oxford) sammen med sin bedste ven, Roger, i en verden hvor alle har en daimon (et væsen man er usynligt forbundet med og der, mens mennesket er barn, kan skifte form). Det meste af tiden bruger de på at lege og bekrige de andre børn i byen. Så alt i alt har den vilde og fanden i voldske pige det meget rart. Indtil den dag hvor hun – via sin onkel – Lord Asriel, finder ud af noget om det mystiske Støv, og så begynder begivenhederne at tage fart. Mystiske kidnappende ”bander”, kaldet Snapperne, begynder at husere i byen, Roger forsvinder sporløst og før Lyra ved af det er hun på vej med den unge, smukke og betagende fru Coulter – der næsten er for fantastisk til at være menneskelig – væk fra kollegiets trygge mure. Og før hun tager af sted kommer hun i besiddelse af en underlig ting lignende et kompas.

Det gyldne kompas er fantastisk skrevet og har vidunderlige personer. Alt er godt beskrevet og man er hele tiden i tvivl om hvem man kan stole på. Starten kan godt være lidt tung og svær at kæmpe sig igennem, men så bliver man også revet med i resten af bogen.
Der er ikke så mange personer i historien at man pludselig kører sur i det, sproget er godt og man er klistret fast til bogen når man først er kommet igang. Man bliver nødt til at læse trilogien om Det gyldne kompas i rækkefølge, men til gengæld er man også helt vild efter at læse den næste bog i serien.

Der er netop lavet nye forsider til alle tre bind i trilogien, og disse er enormt gode!

Fortsættelsen til “Det gyldne kompas” hedder “Skyggernes kniv” og “Ravkikkerten”.

 Philip Pullman: Det gyldne kompas (Det gyldne kompas: 1). Oversat af Hanna Lützen. Gyldendal, 1996. Forside: David Scutt. Originaltitel: The Golden Compass

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.