Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Philip Pullman: Ravkikkerten

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Philip PullmanUdskriv anmeldelsen • 1. juni, 2006

Philip Pullman: RavkikkertenDen fantastiske afslutning på en af de bedste fantasy-serier nogensinde

Lyra er væk og Will har kun tanke for at redde hende. Men to engle, som han møder på sin vej, er kommet for at hente ham og bringe ham til Lord Asriels fæstning, for at deltage i et kæmpe slag blandt hekse, panserbjørne, engle og mennesker. Men Will nægter, og de to engle er tvunget til at følge med ham, i tilfælde af at han skulle ændre mening, og for at passe på ham.

I mellemtiden er Lyra gemt væk i en hule af fru Coulter, og får – i en drøm – kontakt med sin ven, Roger. Og mens alt dette sker er professor Mary kommet til en anden verden, hvor hun – sammen med dens indbyggere – prøver på at opfinde en meget speciel ting. En ting, der måske kan have stor betydning for alle!

Afslutningen på fantasy-trilogien om Det Gyldne Kompas er utrolig!
Man har efterhånden forstået personerne så godt at man virkelig føler med dem. Personligt sad jeg og græd da jeg læste slutningen, men det skal naturligvis ikke afsløres hvorfor! Den er virkelig godt skrevet og man føler sig på en gang mæt og ked af det.
Det er utroligt sørgeligt at denne vidunderlige serie slutter, men afslutningen er så god at det næsten ikke gør noget. Philip Pullman holder stilen hele vejen igennem (både skrivestilen og historiens stil) og det er bestemt en bog der ikke glemmes lige med det samme.
Og hvis man gør, er det jo tilladt at læse den igen, så man kan mærke den samme fornemmelse af, at her er en forfatter, der virkelig forstår hvordan man skriver en god bog!

Det Gyldne kompas er udkommet i forskellige udgaver. Gyldendal har netop sendt en ny udgave på gaden hvis forsider er ret anderledes end de tidligere. De er flotte og tidssvarende og appellerer måske nok mere bredt til fantasylæsere end de andre.

 Philip Pullman: Ravkikkerten, sidste del af trilogien. Oversat af Hanna Lützen. Gyldendal, 2001. Forside: Harvey Macauley. Originaltitel: The Amber Spyglass

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.