Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Anne Lilmoes: Siri Q, bind 1-3

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Anne Lilmoes, Josefine BlomUdskriv anmeldelsen • 20. maj, 2007

I en verden, hvor maskinerne har overtaget magten, kæmer nogle få frie mennesker for deres fremtid. En fremtid uden slaveri og tankekontrol.

Anne Lilmoes: Tågernes ø Anne Lilmoes: Klonernes by Anne Lilmoes: Fra mosens dyb

Siri Q. 1. Tågernes Ø
Efter en krig mod maskinerne er nogle få mennesker flygtet i sikkerhed bag en beskyttende men farlig tåge.
Bland dem er Siri og Wili som skal giftes. Da Wili gribes af den frygtede tåge, beslutter Siri at redde ham. Hun får hjælp af den mystiske Zep, som viser sig for hende i drømme. Ifølge ham har hun en stor skæbne foran sig, men kan hun stole på Zep?
Redningsaktionen er vanskelig og snart er Siri fanget på den forkerte side af tågen tæt ved klonernes by.

Siri Q. 2. Klonernes by
Siri og Wili er undsluppet tågen, men bliver nu fanget af de frygtelige kloner, som styrer menneskene vha. en chip i hjernen
Alt ser sort ud da de føres til lederen. Men heldigvis er der også i klonernes by enkelte frie mennesker tilbage som hjælper parret.
Nu begynder en rejse ud i det ukendte, men de to er ikke længere alene. De får følgeskab af pigen Kara og drengen Olli

Siri Q. 3. Fra mosens dyb
Siri, Wili, Kara og Olli kommer til en by som holdes i et jerngreb af de forfærdelige flænsere, som er uhyrere som kommer op af mosen for at suge folks blod. Det efterlader grimme ar og kan i længden slå folk ihjel
Siri og Wili bliver fanget ad flænserne og opdager at de kan besejres af den kniv som tilhørte Siris far
De beslutter at fortsætte deres rejse og løse den mystiske opgave som Siri er blevet pålagt af Zep

Bøgerne om Siri Q. er en flot og ambitiøs scifi/fantasy serie som sagtens kan måle sig med andre gode letlæsningsserier som f.eks. Drageherren
Teksten er i den lidt svære ende, men det opvejes meget fint af de korte afsnit og af den utroligt spændende og medrivende historie.
Illustrationerne, som er lavet af Josefine Blom, er et kapitel for sig selv. De er smukt tilpasset historien og giver ikke kun læsestøtte. Nej, de lever deres eget liv og hjælper med at fange den sælsomme stemning som Lilmoes så flot bygger op. Tegneren Josefine Blom er i mine øjne lidt af et scoop for bøgerne. Hendes fremmedartede men skønne illustrationer passer perfekt til den spændende verden der beskrives.

Jeg er selv ordblind og husker endnu med gru, de mange kedelige læs-let bøger, jeg blev spist af med. Derfor er jeg altid ekstra begejstret, når jeg støder på et lille kunstværk som denne serie.
Det er så utroligt dejligt, at både dygtige forfattere og forlag har fået øjnene op for begynderlæsere og læsesvage som målgruppe og forstår at lave fantastiske bøger specielt til dem. Det er rart ikke at blive spist af med omskrivninger af rigtige bøger.
Det giver en god følelse når forfatteren tager læseren alvorligt og forventer en vis historieforståelse og samtidig formår at tage hensyn til læsevanskelighederne.

Siri Q er langt fra slut og jeg glæder mig til at få svar på de mange spørgsmål bøgerne efterlader. Personligt synes jeg det er ondt at lade folk vente på den måde. Måske en lille trussel e-mail til forfatteren? Skriv eller jeg synger for dig. Ha, så kan hun lære det kan hun!

Anne Lilmoes: Siri Q, bind 1-3. Forum, 2006. Forsider: Josefine Blom

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.