Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Rachel Trezise: Æblesmag

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Rachel TreziseUdskriv anmeldelsen • 6. juni, 2008

Overraskende, provokerende og stærk novellesamling

Først brød jeg mig ikke om Æblesmag. Den fik mig i dårligt humør. Jeg synes, novellerne var for dystre og for triste og det påvirkede mig. Så jeg lagde bogen væk.

Men jeg fandt hurtigt ud af, at Æblesmag ikke er en bog, man bare sådan glemmer. Den spøgte i baghovedet og jeg tænkte meget over historierne og deres personer. Jeg begyndte at se forbi håbløsheden og de sørgelige skæbner og fandt langsomt håbet og striberne af lys. Så jeg fandt bogen frem igen og blev fuldstændig opslugt.

Æblesmag er en samling af svære, provokerende og stærke noveller. De handler om sex, drugs og rock ‘n’ roll og om at være ung i dag. Om at føle sig frem i verden, om forkerte valg, om kærlighed og svigt, om sorg, vrede, flugt og om at turde.

“Rachel Trezise skriver sig direkte ind i vores hjerter og sanser Uden censur. Uden pegefingre. Og uden fordomme.” (fra bagsiden)

Historierne ender meget åbne og meget bliver antydet undervejs. Man lægger mærke til detaljerne, fantaserer videre og forsøger at forstå det usagte. De kryber helt ind under huden, man lever sig ind i historierne og føler for personerne med de triste skæbner.

Rachel Trezise: Æblesmag ; oversat af Morten Visby. – 1. udgave, 1. oplag. – Kbh. : Aronsen, 2007. – 198 sider. – Pris: kr. 199,00
Originaltitel: Fresh apples

Læs mere om forfatteren på hendes myspaceprofil og hendes hjemmeside

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.