Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Marianne Iben Hansen & Hanne Bartholin: Axel elsker biler

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Hanne Bartholin, Marianne Iben HansenUdskriv anmeldelsen • 5. december, 2007

Marianne Iben Hansen & Hanne Bartholin: Axel elsker biler“Axel elsker biler” – og nu gør jeg også.

Der, hvor jeg kom fra, kunne de fleste små drenge nævne og genkende to dusin bilmærker bagfra, i mørke, i regnvejr, før de kunne alfabetet. Sådan virkede det i hvert fald. Glæden ved biler er absolut i højsædet i denne billedbog af ordkunstner Marianne Iben Hansen og illustrator Hanne Bartholin.

Alt foregår på vers, og der rimes lystigt på både Ferrari, Saab, Mustang og Jeep. Når man først er kommet ind i rytmen, og har fundet melodien, så ligger ordene godt i munden. Teksten er ganske musikalsk, og hurtigt begynder man nærmest at synge. Der er tilbagevendende omkvæd, der både fungerer som et lystigt genkendeligt element, men de fungerer også fint som et lille åndehul for oplæseren. Og åndehuller er kærkommne, for Marianne Iben Hansen har så mange ord, at man nærmest mister pusten – altså på en rar måde. Faktisk har Marianne Iben Hansen så mange ord, at de slet ikke kan være inde i bogen. De fortsætter helt om på bogens bagside, i en spiral. Da papir og omslag slutter, og så fortætter de måske videre ud i det blå….

Axel, der er så forfærdeligt glad for biler, er en and. Hanne Bartholin har tegnet ham og de andre figurer i bogen, på en venlig, rar og levende måde. Og sikke flot det ser ud med de store ører, når en elefant kører i åben sportsvogn. Det er muligt at “rigtige drenge”, der ved alt om biler, vil være skuffede over det meget lidt “mekaniske” look bilerne i bogen har. Men måske ser de viste modeller præcis ud som de er tegnet. Det skal jeg ikke gøre mig klog på, og mit testpublikum interesserer sig generelt mere for hestekræfter på fire ben, end hestekræfter under en kølerhjelm. Men de nød bogen alligevel!

Marianne Iben Hansen & Hanne Bartholin: Axel elsker biler. Gyldendal, 2007. 28 sider. Pris: kr. 149,00
Forside:
Hanne Bartholin

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (7 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.