Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Ole Lund Kirkegaard: Anton og Arnold – to frække drenge

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Ole Lund Kirkegaard, Rasmus BregnhøiUdskriv anmeldelsen • 2. december, 2010

I bedste Ole Lund Kirkegaard stil!

Det er mere end 30 år siden Ole Lund Kirkegaard døde. Alligevel er der netop udkommet en bog af ham: Anton og Arnold – to frække drenge som han skrev til Danmarks Radio i 1974 og iøvrigt også selv læste op i radioen. Og nu er historierne altså udkommet med friske tegninger af Rasmus Bregnhøj.

Bogen indeholder 5 historier, der alle handler om de frække tvillinger Anton og Arnold, fortalt af en navnløs 8-årig dreng. I bedste Ole Lund Kirkegaard stil laver drengene ballade og  det er ikke kedeligt.

Læs om den dag Anton og Arnold flytter til byen og vil være fosterbrødre med jeg-personen. Heldigvis kan de ikke finde en kniv. Der er også noget om grise, men mere siger jeg ikke om den historie. Det må du selv læse. Så er der den dag, hvor “jeg” er alene hjemme med far. Så skal han passe hus og lave mad. Det går ikke så godt. Heldigvis kan tvillingerne hjælpe, eller…

Historien om dengang drengene leger rødhuder og blegansigter, er der nogen der ender med at komme i bad. Jeg siger ikke hvem. Der er også noget om en pakke, der skal sendes til Randers.

Anton og Arnold flyttede til byen en sommer, da det var så ugudeligt varmt, at folk måtte sove uden nathuer på. Hundene lå i skyggen rundt omkring i portene og gispede med tungen langt ude af halsen. Og hønsene lagde blødkogte æg. Sådan sagde man i hvertfald den sommer.

Det er underholdning lige efter mit hoved. Jeg elsker Ole Lund Kirkegaards skæve humor og sjove vendinger. Anton og Arnold – to frække drenge er alle tiders til højtlæsning. Forlaget har sat målgruppen fra 5 til 10 år,  men jeg vil vove den påstand, at det er en bog for hele familien. Der er dømt hygge med grin!

Ole Lund Kirkegaard: Anton og Arnold – to frække drenge. Illustreret af Rasmus Bregnhøi. Gyldendal, 2010. -61 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.