Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Manu Sareen: Hvad fætter gør er altid det rigtige

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Manu Sareen, Rasmus BregnhøiUdskriv anmeldelsen • 20. december, 2010

En moderne udgave af H.C. Andersens “Hvad fatter gør er altid det rigtige, som Manu Sareen har skruet sjov og underholdende sammen.

Drengen Osamas familie har en kiosk, der sælger tyggegummi-automater. Strømmen til de farvede pærer, der lyser uden for kiosken er gået, og strømmen får de fra nabo-kiosken, som Osamas far skylder 1000 kr. Derfor er de nødt til at skaffe pengene, før de kan regne med at få strøm igen.

Fætter Wahib er udset til at være den der skal sælge en automat, men da han får et skilt i hovedet, er det Osama, som bliver sendt af sted for at redde kiosken. Og så går der rigtigt “Hvad fatter gør..” i historien. Først bytter Osama automaten for en cykel, som er lidt for stor og ikke sådan at styre. Han kommer til at køre ind i et stort brød af en fyr, som politiet er efter. I bytte for cyken får Obama en falsk guldkæde.
Sådan fortsætter Osamas færd gennem byen, og han kommer til sidst hjem med en pose med rustne søm og skruer. Får han den helt store overhaling, som kammeraten Diller Dennis forudser? Nej, det gør han ikke, dagen slutter med en fest for at fejre Osama. Læs selv denne crazy historie, hvis du vil vide hvordan det hele hænger sammen.

Miljøet er Vesterbro præget af indvandrerbutikker, prostitution og småkriminalitet. Sproget er bramfrit og med indvandrerudtale og engelske gloser, der er blevet en del af hverdags dansk: “Den er nice” f.eks.

Rasmus Bregnhøi står bag de herlige illustrationer. Billedbogen er et fund for den rette højtlæser, især for børn mellem 5 og 8.

Manu Sareen: Hvad fætter gør er altid det rigtige. Illustreret af Rasmus Bregnhøi. Politikens forlag, 2010.-28 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.