Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Ina Bruhn: Vilde veje til øen

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Ina BruhnUdskriv anmeldelsen • 19. april, 2008

vildevejetiloeen.jpgOtte teenagere er blevet sendt til Øen for at blive genopdraget. Deres oplevelser har man kunnet følge i to sæsoner på Tv2 i den danske tv-serie Øen. Men hvad gik forud?

 

Vilde veje til øen er en såkaldt prequel, en forhistorie, til en tvserie. Det er ret nærliggende at tænke, at denne roman er tom merchandise, men tag ikke fejl. Forfatteren, Ina Bruhn, er ikke hvem som helst men, efter min mening, intet mindre end en af Danmarks bedste forfattere til bøger for børn og unge.

Igennem otte forskellige historier males der et autentisk og nuanceret tidsbillede af danske teenagere – deres hverdag, drømme, problemer og relationer. Rammerne er forældre og klassekammerater, og tematikkerne breder sig over fordomme, mobning, løgn og ensomhed. Det hele serveres velskrevet og for det meste med humor og bid. Ensomheden og fællesnævneren svigt drypper ud af historierne og gør indtryk. Historiernes store styrke er deres autenticitet. Personerne er levende og troværdige. Man kender dem eller får lyst til det.

Selvom spillerummet for historierne synes begrænset, lykkedes det Ina Bruhn at ombygge spænding og overraske læseren. De afgørende konsekvenser dannes på baggrund af hovedpersonernes egne valg, og historierne bygges op til dette valg, som forløser men altså også begrænser ved, at det bliver billetten til Øen. Samtidigt virker det som en stor saftig appetitvækker for læseren, fordi tvserien får mere substans, når man nu ved, hvad hovedpersonerne har med sig i bagagen. Men først og fremmest fungerer Vilde veje til øen, fordi den er en spændende og vedkommende prequel, der snildt kan stå alene som roman, ligesom de enkelte historier rummer både dybde og bredde til at underholde og inspirerere taget ud af sammenhængen.

Vilde veje til øen vil især fange unge fra 12 år af begge køn.

Ina Bruhn: Vilde veje til øen. – 1. udgave, 1. oplag. – [Kbh.] : TV2, 2008. – 189 sider
Pris: kr. 199,00

Klik ind på tv-seriens hjemmeside her

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (18 stemmer)
Loading...

10 kommentarer »

 1. […] >> anmeldelsen […]

 2. Ok Bog Men Ikke Noget Jeg Vælger På Egen Hånd.

 3. jeg hader den bog den er for lang og mega kedelig….

 4. mega god bog og filemen er beder

 5. Jeg elsker den bog, overhovedet ikke kedelig, men trist at der dør en i den 🙁

 6. Lang bog og alt for kedelig, lidt for barnlig må jeg nok sige……

 7. fuck jer haters elsker vilde veje til øen og Ina bruhn er min helt

 8. Godt sagt (Mohammed)!.

 9. God bog, lidt langtrukkent, men ellers ok 🙂

 10. ADVARSEL !
  Det er en lang kedelig bog. Jeg ville aldrig frivilligt læse en så kedelig bog som “Vilde veje til øen” Jeg er mere til faglitteratur og J.K. Rowlings bøger.