Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Ina Bruhn: Under englens vinger

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Ina BruhnUdskriv anmeldelsen • 20. november, 2009

underenglensNår intolerance bliver til had…

Sporene efter Jonathans mystiske forsvinden har peget i forskellige retninger og løb vel nærmest helt ud i sandet i forrige bind i serien GENSTART, men nu sker der noget.

Mateus ser ikke meget til vennerne Liv og Nick, men bruger i stedet tid sammen med klassekammeraten, den homoseksuelle Rasmus. Rasmus´ bedste veninde er lesbisk, siger hun, men Mateus fornemmer alligevel et grundlag for en flirt; om ikke andet synes han, at det ville være passende, da han alligevel ikke kommer nogle vegne med Liv. Der er rod i følelserne for Mateus, og på sin helt egen personlige bøvede måde ender han med noget i klemme.
En aften provokerer Rasmus et par fyre, der tydeligvis ikke er rummelige og tolerante over for tilstedeværelsen af homoseksuelle. Det ender helt galt.

Ina Bruhn får med Under englens vinger serien GENSTART tilbage på sporet med et velkonstrueret bind 4 ud af de planlagte 6.
Mateus er mindre bøvet, når synsvinklen er hans egen. Det er jo ikke overraskende, men jeg nævner det, fordi disse skiftende synsvinkler understreger seriens grundlæggende synergi. De tre nøglepersoner, Liv, Mateus og Nick, holder serien sammen, og ved hvert bind i serien præsenteres nye problematikker, som i større eller mindre grad måske også har forbindelse til Jonathan og hans forsvinden.

Tidligere har GENSTART været omkring tematikkerne selvtægt, drugrape og nu hatecrimes. Seriens plot er tydeligvis konstrueret, men som helhed fungerer det som et forfriskende bud på en aktuel og vedkommende serie for unge.

Ina Bruhn: Under englens vinger (GENSTART; 4) Høst & Søn, 2009

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (9 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.