Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Bent Haller: Knut og køter

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Bent HallerUdskriv anmeldelsen • 20. juli, 2007

Bent Haller: Knut og køterKnut synes, Drude er den bedste i verden! Men da sømanden Daddy går i land, må Knut kæmpe for sin drømmekvinde! Fantasifuld og forunderlige fortælling om den store kærlighed.

Knut er forelsket i Drude! Selvfølgelig er han det – Drude er nemlig den perfekte kvinde. Hun er sød og venlig, smuk og vidunderlig og så er Drude den 5-årige Knuts mor!

Knut og Drude bor alene sammen i en lejlighed og deres liv sammen er en dans på roser. Mens Drude er på arbejde, laver Knut mad, så de kan spise og hygge sig sammen indtil de sidst på dagen falder i søvn, hånd i hånd, i den store seng i soveværelset. Drude og Knut er det perfekte par og Knuts liv er perfekt.

Men idyllen er truet for i kulissen lurer sømanden Daddy. Daddy er Knuts far og de fleste dage om året, sejler han på de syv have. Men når Daddy en sjælden gang går i land, bliver der vendt op og ned på livet i den lille lejlighed. Drude forvandler sig til en fnisende skolepige, Daddy kræver al hendes tid, og Knut bliver forvist fra sin plads i soveværelset, hvor døren pludselig både skal være lukket og låst!

Godt og grundig træt af sin rival driver Knut rundt i gaderne. Her møder han Køter, en talende, kæderygende hund, som viser sig at have et trick eller to i ærmet. Køter forstår Knuts problemer og lover at hjælpe Knut med at skaffe Daddy af vejen. Køter har mange ideer. Med talende skipperlabskovs, dansende blomster og det der er værre, sender Køter og Knut Daddy på galeanstalten med et voldsomt tilfælde af landsyge.

Igen er alt ved det gamle – næsten. For prisen for Knuts lykke er høj, og spørgsmålet er, om Knut er klar til at sælge sin sjæl for et liv med sin elskede Drude. Bent Haller har gjort brug af gamle historier i denne usædvanlige kærlighedshistorie. Både fortællingerne om Ødipus og Faust er fantasifuldt brugt i Knut og Køter, men historien er sat i en moderne og fornøjelig ramme.

Sproget er fantasifuldt og sprudlende, og det er en fornøjelse af følge historien med den gammelkloge og spøjse Knut som fortæller.

Der er mange grunde til at læse Bent Hallers bøger. En af de ting, jeg bedst kan lide er, at intet emne er tabu og alt er tilladt. Intet emne er for småt, for ligegyldigt, for chokerende eller for voldsomt til at danne grundlag for en god historie for både børn og voksne.
Sådan skal det være!

Bent Haller: Knut og køter. Høst og søn, 2007.
Forside: Cato Thau-Jensen

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (36 stemmer)
Loading...

15 kommentarer »

 1. Ja, denne bog er ret suveræn. Spørgsmålet er om den overhovedet er til børn, for der er godt nok mange voksne antydninger i. Nå, who cares.

  Jeg var i øvrigt forundret over at se Steffen Larsens dårlige anmeldelse. Når man tænker på alt det makværk han har godkendt i tidens løb, er det underligt at denne bog får hammeren. Angiveligt er den nedladende overfor kvinder… Men Larsen har vist glemt at se hvordan mændene beskrives.

 2. Jeg synes at det er en rigtig god bog! Jeg havde fået en opg. af min lære, hvor jeg skulle anmelde en bog, og jeg valgte denne. Jeg synes at i alle skulle læse denne her bog! Den er ikke særlig lang, og den er letlæselig=)
  Jeg elsker alle Bent Hallers bøger, de er så go’e;)!!

 3. Jamen knut og køter, er en god historie, jeg syntes, bare det er noget sludder.!

 4. Det er bare noget lort det hele !!!! Men den er nu okay 🙂

 5. Da jeg læste den synes jeg. den var ret god men da jeg så kom lidt længer ind i den bliv sen simpelthen
  alt for pervers

 6. Har fået en opgave der lyder på at lave en boganmeldelse.
  Jeg bryder mig ikke rigtigt om bogen, da jeg synes den er lidt meningsløs (hvilket jeg ikke fortæller i boganmeldlsen). Tænker at den er mere anlagt til drenge end piger.
  Må ærligt indrømme at jeg først troede den var til en yngre aldersgruppe (jeg er selv 12).

 7. jeg synes den bog er lidt underlige men den er meget god. når vi skal laver en boganmeldelser så har min lære gav alle sammen den her bog. jeg elsker den meget.

 8. God nok , men lidt for pervers

 9. Hej denne bog er den dummeste i verdens

 10. For den er ikke god

 11. god nok fordig det er min bog

 12. Hej.
  Jeg synenes at bogen var super god i starten men den var også lidt til voksen selvom jeg selv (13) år så giver historien ikke så god menig til at skrive god boganmeldelse, jeg plejer at være god til at skrive bog andmedelse, men ikke til denne historien.
  Det ser ud til at historien var lidt PERVERS I DON’T NO WHY.
  Historien var god super lidt for voksen agtige.

 13. Min søn(7) elsker det

 14. den her bog er rigtig ganster den minder mig om fætter achmed

 15. VAR DER EN FILM ELLER HVAD