- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Thorstein Thomsen: Nørdernes forvandling

Nogen gange får man bare nok og noget må gøres.

Alf har været syg i et stykke tid, og da han kommer tilbage i skolen er der sket noget mærkeligt. Han er ikke længere en af dem der griner med, når andre bliver drillet. Nu er det ham de griner af. Selv lærerne er ude efter ham. Hvad fanden skete der lige der?
Efter den første forvirring har lagt sig, beslutter han sig for at gøre noget. Derfor slår han sig sammen med klassens anden mobbeoffer Tykke. Eller Toke som han rigtigt hedder. De kalder sig Magtens sønner og sværger på at få hævn. De vil forvandle sig til vindertyper og score alle pigerne.
Der skal forandringer til, for at arbejde sig op fra bunden af hierarkiet. Noget af de første drengene gør er at ændre deres navne til Ulf og Bjørn. Dem er der mere power i. Sommerferien bliver brugt på vægttræning, og Alf skifter brillerne ud med kontaktlinser.
Pludselig synes Line, Anemone og de andre piger, de er interessante og de andre drenge må hellere se sig over skuldrene, for man ved aldrig hvornår Ulf og Bjørn giver igen og siger tak for sidst. Payback is a bitch.

Vi havde opnået, hvad vi ville. Vi havde på en god måde fortalt, hvad vi hed fremover, og Bjørn havde vundet over Johannes igen. Men vi kunne få mere ud af ham. Da han gik ud på gangen, løb jeg op på siden af ham.
“Johannes?”
Han ignorerede mig, gik bare hurtigere.
“Du kan undgå at komme af med din cykel på en måde.”
Han gik videre.
“Du skal bare kalde os det vi, hedder.”

Nørdernes forvandling er ikke en gyser, men handlingen er alligevel uhyggelig. For hvad sker der med mennesker, der længe har taget i mod slag? Hos Alf/Ulf og Toke/Bjørn kryber hensynsløsheden og ondskaben ind under huden på dem, og der er ikke meget plads til kærlighed. De har kun hævn i tankerne.
Især Bjørn har fået nok og han forvandler sig til et farligt muskelbundt.
Thorstein Thomsen har skrevet en bog med stof til mange lange diskussioner. Bogen er velegnet til både selvlæsning og klasseundervisning.

Nørdernes forvandling er blevet til  filmen Min bedste fjende.
Nørdernes forvandling udkom første gang 2001. Men i forbindelse med filmen, er der netop udkommet en billigudgave.

Thorstein Thomsen er en produktiv herre, der har skrevet flere bøger, filmmanuskripter og sange. Se meget mere på hans hjemmeside.

Thorstein Thomsen: Nørdernes forvandling. Høst & Søn, 2010. -224 sider kr. 99,95