- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Thomas Hallling: På sommerferie

Thomas Halling: På sommerferieSkoleåret er forbi. Kan Jeppe og Ellens kærlighed overleve en sommerferie?

5. klasse er forbi og forude venter sommerferien. Ellen skal med sine forældre i sommerhus og Jeppe bliver inviteret med. Jeppe glæder sig til turen, for han vil gerne være sammen med Ellen, men han er samtidig også en lille smule nervøs for at være hjemmefra.
I sommerhuset hygger Ellen og Jeppe sig. De svømmer i havet, læser tegneserie, spiser spaghetti og hygger sig sammen.
Men en ting truer idyllen. Ellens far har fået tilbudt et job, hvilket betyder at familien skal flytte efter ferien. Ellen græder, for hun vil ikke flytte til en anden by, og Jeppe er også ulykkelig, for han vil savne Ellen, når hun rejser. For hvad skal Jeppe gøre uden Ellen og hvordan kan Ellen undvære Jeppe? Pludselig sniger alvoren sig ind i sommerhuset og den ellers så hyggelige ferie må også bruges til at finde ud af, hvordan kan de være kærester, når de ikke ser hinanden. Hvad Jeppe og Ellen finder på og hvordan historien ender vil jeg selvfølgelig ikke afsløre her… det må I selv læse jer til.

Dette er femte bog i serien om Ellen og Jeppe og deres store første kærlighed. På bøgerne står der Let at læse, svær at slippe, og det er præcis, hvad serien er. Historien er enkelt og naiv, men fyldt med sødme og herlige personer. Det er kort sagt umuligt ikke at forelske sig i denne serie!

Thomas Hallling: På sommerferie. Oversat af Mich Vraa. Sesam, Forside: Maria Jönsson