- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Søren Jessen: Den hule pige

Søren Jessen: Den hule pige18 nye og herligt skæve noveller af Søren Jessen.

I 2004 udgav Søren Jessen en række små skæve noveller i Den skæve dreng.
I Den hule pige fortsætter han, og tager os endnu engang med ind i sit surrealistiske univers. Den hule pige består af 18 noveller, som alle foregår i samme personmiljø. Hovedpersonerne er alle elever i samme klasse, som fortæller hver deres historie ungdommen, som de oplever den.

Problemerne er velkendte – ulykkelig kærlighed, identitet, drømme, forventninger og selvtillid men i Søren Jessens verden vendes alting på hovedet. Der leges med sproget og nye og overraskende vinkler træder frem.

Nogle af novellerne er morsomme for eksempel historien om Lasse, hvis ben bliver til gummi, når Mette er i nærheden eller Morten, som udspionerer sin far, fordi han mistænker ham for at være en alien. Andre er mere alvorlige som i ”Den hule pige”, hvor Mette opdager, at hun ikke føler noget, og når hun banker på brystet svarer et hult ekko igen, eller historien om Eva, som bliver spået og får et uhyggeligt kig ind i fremtiden.

Efter at have læst Den skæve dreng havde jeg store forventninger til Den hule pige, og forventningerne blev stort set indfriet. Jeg synes ikke, novellerne er ikke helt så skarpe og præcise som i Den skæve dreng, men de er stadig meget velskrevne, underholdende og ikke mindst tankevækkende.

Det er altid en stor fornøjelse at læse Søren Jessen. Han fortæller fantastiske historier som bør læses igen og igen og igen og …

Søren Jessen: Den hule pige. Gyldendal, 2007. Forside: Søren Jessen