- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Melissa Marr: Aislinns valg

aislinnsvalgVogt dig for usynlige feer!

17-årige Aislinn bor hos sin mormor, går i skole, fester med vennerne og er hemmeligt forelsket i sin bedste ven Seth. Det lyder måske meget normalt, men Aislinns liv er alt andet end almindeligt. For hun ser feer overalt!

Evnen til at se feer er ikke nogen gave for Aislinn. Tværtimod! Feerne invaderer hendes rum, driller hende, skubber til hende og forfølger hende, og hun kan kun hjælpeløst se til. Siden hun var helt lille, har hun lært at holde sig fra dem og ikke reagere på dem. For hvis feerne vidste, at hun kunne se dem, ville de øjeblikkelig ødelægge hendes syn.

Derfor har følgende regler styret Aislinns tilværelse, så længe hun kan huske:

  1. Tiltræk aldrig feers opmærksomhed
  2. Svar ikke usynlige feer
  3. Kig ikke på usynlige feer

Men alt ændres brat, da hun bliver opsøgt af den smukke fe Keenan og hans trofaste følgesvend, Dødpigen. Iført menneskeligt blændværk forsøger Keenan at komme i kontakt med hende. Han trænger sig utrætteligt på uden hensyn til Aislinns mange afvisninger, og inden hun ved af det, er hun for alvor rodet ind i feernes verden.

Hvad Aislinn ikke ved er, at Keenan er feernes Sommerkonge, som uden en dronning må se sommeren forsvinde for altid. Vinterdronningen har brutalt lænket hans magt, og først når han finder den pige, der kan modstå hendes isnende stav, kan han bryde Vinterdronningens magt. I flere århundreder har han forgæves ledt efter sin Sommerdronning, og mange piger har som Dødpigen lidt den skæbne at blive fyldt med Vinterdronningens is og kulde.

Keenan er nu fast besluttet på, at Aislinn er den udvalgte, og at hun skal blive hans Sommerdronning. Uanset omkostningerne…

Aislinns valg er en eventyrlig og spændende fortælling, som fanger ens opmærksomhed fra start til slut. Den er spædet til med en stor portion kærlighed og romantik, hvilket sammen med den magiske indføring i feernes fortryllende univers er det bærende element i bogen. Hvert kapitel indledes med et citat fra andre litterære værker om feerne, og man får mange detaljer om feernes væsen (vidste du f.eks. at metal er giftigt for dem?).

Sproget er flydende og malerisk, og handlingen formår at bevæge sig mellem det realistiske og fantastiske plan på en troværdig måde. Jeg er sikker på, at bogens univers vil tiltale mange læsere med hang til romantik og følelsesmæssige forviklinger.

Melissa Marr: Aislinns valg. Oversat af Birgitte Brix. Sesam, 2008, 317 sider.