- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Magnus Nordin: Prinsessen og morderen

Magnus Nordin: Prinsessen og morderenI en forstad til Stockholm er en morder på spil…

Efter en våd fest bliver Frederik stoppet af en fremmed mand, som spørger ham om vej, og derefter tilbyder Frederik et lift.
Senere bliver Frederik fundet i en affaldscontainer på en forladt losseplads – forslået, mishandlet og efterladt som død.

Halvandet år senere flytter pigen Nina til en ny by og starter i 8. klasse. Hun får hurtigt venner og også en beundrer Markus, men bliver selv forelsket i Jajje. Hverdagen går med fester, skole og småproblemer for den lille flok, indtil en ung mand findes myrdet i skoven.
Markus, som har set noget mistænkeligt i skoven omkring mordtidspunktet, sættes i et stort dilemma, for hvis han siger sandheden, vil det ikke bare påvirke ham selv men også ramme dem, han holder allermest af.

Samtidig langt derfra begynder Frederik at huske, hvad der skete den skæbnesvangre aften, og han sætter alt ind på at finde sin overfaldsmand.

Da endnu et mord finder sted – og denne gang tæt på Nina og Markus´ omgangskreds begynder de at indse, at morderen er tættere på end de aner – og at det er én, de kender!

Prinsessen og Morderen blev kåret til årets bedste ungdomskrimi i 2003. Fuldt fortjent efter min mening, for det er en meget spændende historie, og man må hele tiden lige have det næste kapitel med for at se, hvor sporet nu fører hen.

Magnus Nordin: Prinsessen og morderen. Oversat af Ilse M. Haugaard. Gyldendal, 2005. Forside: Lars Vegas Nielsen