- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Linn T. Sunne: Happy

En historie om sorg, ensomhed og mobning

Da Mo starter i en ny skole, har hun muligheden for at starte forfra og genskabe sig selv. For noget er galt. Der er sket noget i Mos liv.

Først tager de nye klassekammerater godt imod Mo, men da hun fortæller lidt for mange fantastiske historier om f.eks. moren, der arbejder som modefotograf i New York, og den smarte bror i Australien, begynder mobningen, som ender rigtig modbydeligt.

Jeg vidste godt, hvad der var på den mobil. Hvilken sms, de allesammen havde fået nu. Billedet af mig med t-shirten trukket op. Nøgen, afklædt, hvid. Det var mig de alle sammen grinede af.

Happy er en velskrevet, rørende og lidt knugende historie om sorg, ensomhed og mobning. I et enkelt og letlæst sprog beskrives Mos indre oprør og det ydre kaos, hun får skabt pga forskellige realiteter, hun ikke vil vedkende sig. For bag facaden gemmer der sig en forfærdelig tragisk historie.

Historien er både nutidig og fængende og vil især appellere til piger fra 11 år.

Happy, som er stemningsfuldt illustreret af Anna Margrethe Kjærgaard, har en lix på 22 og er udkommet i Forums letlæste kvalitetsserie Zoom on.

Linn T. Sunne: Happy. Oversat af Camilla Christensen. Illustreret af Anna Margrethe Kjærgaard. Forum, 128 sider, 199,-kr.
Omslagsgrafiker: Alette Bertelsen
Originaltitel: Happy (norsk)