- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Lesley Livingston: Kelley

Kærlighed og magi i ny fantasy-serie

Feer, fantasi, folketro og forelskelse bliver flettet sammen med Shakespeares En Skærsommernatsdrøm i denne nye fantasy-serie som især vil tiltale pigerne.

Den unge håbefulde skuespillerinde Kelley er i gang med prøverne til opsætningen af En skærsommernatsdrøm, da virkeligheden tager en drejning, mere eventyrlig end Shakespeare nogensinde havde kunne finde på.
I Central Park møder hun Sonny, som hun straks bliver tiltrukket af. Men Sonny er ikke en helt almindelig fyr. Han er skifting, et menneskebarn, der som spæd er blevet stjålet af feer. Sonny vogter porten mellem feernes og menneskenes verdner og han har travlt, for der er uro i feernes verden og et stort opgør er under opsejling. Da Kelley møder Sonny bliver hun blandet ind i feernes verden og det viser sig, at hun selv spiller en stor rolle i konflikten og i feernes historie.

Kelley er den første bog om Vinterkongens datter og den leverer en god, solid historie. Blandingen af romantisk fantasy, gammel folketro og Shakespeare fungerer godt og jeg glæder mig til næste bog i serien. Jeg ser frem til at følge Kelley i hendes nye liv og håber, at porten til feernes verden bliver lukket lidt mere op, da det virker som en verden fyldt med spændende historier og magiske eventyr.

Bøger om kærlighed mellem mennesker og eventyrlige væsner er der efterhånden mange af og de er populære. Kelley tilfører ikke noget nyt til genren, men vil helt sikkert finde fans hos piger, som har læst Twilight, Dødens instrumenter og Aislinns valg
Lesley Livingston: Kelley (Vinterkongens datter; 1,) Oversat af Ingrid Terkelsen, Tellerup, 2010. – 265 sider