- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Lene Kaaberbøl: Sirene

sireneUhyggelig, spændende og flot.

Tænd for musikken på den medfølgende MP3, læs historien og se billederne. Det er ideen bag den nye bog fra Phabel.

Ilena er ikke som andre. Der er noget med hendes stemme, hendes fingre og hendes liv, der gør hende anderledes.
Ilena leder efter et sted at dø, for hun har slået sin egen far ihjel. Hvorfor så leve videre?

Hun møder Marco med guitaren. Han tager hende med hjem til sin hule. Et godt sted at dø, tænker Ilena. Men hun dør ikke. Marco opdager, at Ilena har en fantastisk sangstemme. En nærmest overjordisk klang, der tiltrækker publikum og efterlader dem sultne efter mere. Med en sang kan hun fylde guitarkassen med penge.
Men Ilena er bange for at synge. Noget, hendes far har sagt.
Alligevel ender hun på en scene foran tusindvis af fans, der ikke kan få nok af Sirene, som bliver hendes kunstnernavn. Det er alt for meget for Ilena, og da hun har mest brug for at være sig selv og alene, bliver hun kidnappet. Er Ilena klar til at kende sandheden om sit liv?

Han havde aldrig set nogen der lignede hende. Det var ikke kun det med frakken der var alt for stor og de der åndssvage kanintøfler der fik hende til at ligne noget der var stukket af fra en eller anden børneanstalt. Det var kun overflade. Den kunne man skifte. Men om man så hældte hende i jordens mest gennemsnitagtige købt-på-tilbud-normale joggingdragt, så ville hun stadig være… være…

Sirene ligner ikke nogen bog, jeg har læst før. Med sine flotte illustrationer er den noget ud over det sædvanlige. Lene Kaaberbøl har skrevet historien i vanlig stil, så man bliver revet med fra starten. Genren er svær at fastslå, for den har elementer af sci-fi, fantasy og manga. Men det virker.
Musikken er smuk og stemningsfuld. Jeg fik kun hørt den én gang, inden min søn på 11 forsvandt med MP3-afspilleren. Han har hørt musikken flere gange og siger, den er vildt god!

Sirene er en bog, man ikke kan komme uden om. Læs den før dine kammerater!

Hent flere oplevelser på www.sirene.nu

Lene Kaaberbøl: Sirene. Tekst, musik og produktion: Aura Dionne, Ask Futtrup, Lene Kaaberbøl, Henrik Olesen & Uffe Wagner.
Phabel/ArtPeople 2009, 116 sider, Kr. 269,00