Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lars Saabye Christensen: Drengen der ville være med på holdet

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Lars Saabye ChristensenUdskriv anmeldelsen • 18. februar, 2008

Lars Saabye Christensen: Drengen der ville være med på holdetFølsom og rørende historie om drengen Otto der vil gøre næten alt for at komme med på foldboldholdet.

Otto vil gerne være med på holdet, altså fodboldholdet. Men han er lidt klejn i det, har kun sandaler at have på fødderne og en badebold at træne med, så det ser ikke så godt ud.

Men Otto hænger alligevel på og hænger ud med de andre fodboldglade. Ottos indgangspas er hans mors særlige evne som foldboldtrøjevasker. Selv om hendes søn ikke får lov at spille med, så vasker hun troligt trøjerne til hver kamp.

Det er svært at greje om Otto er lidt tung i det, eller om han i virkeligheden er som alle andre. Måske er forskellen blot, at vi oplever historien igennem hans øjne, følger hans tanker og angst. Han er nok bare lidt umoden, og bærer lidt længere end andre den gave det er ikke at bekymre sig om hvad andre tænker om ham. Drengen der ville være med på holdet foregår umiddelbart før, under og efter den sommerferie hvor Ottos syndefald finder sted.

Bogen er for unge og voksne. Typografisk er den sat, med forholdsvis store typer, så den vil næppe virke afskrækkende på yngre læsere. Men den er også en “hel” læseoplevelse for “den voksne læser”. Historien har nærmest karakter af at være en lang novelle. Den er meget fortættet og stemningsfuld. Faktisk skærer den i hjertet, giver gentagne gange et sug i maven og udløser tå-krummer-musklen.

Den handler ikke specielt meget om fodbold som sådan, men er mere en ´coming of-age` historie, og en rigtig fin en af slagsen. Lars Saabye Christensen er en stor forfatter og man bliver altid rigtig gode venner med de drenge han skriver om.

Drengen der ville være med på holdet : roman / Lars Saabye Christensen ; på dansk ved Alf Andersen. – 2. reviderede udgave, 1. oplag. – [Kbh.] : Athene, 2008 [i.e. 2007]. – 152 sider 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

2 kommentarer »

  1. den bog er god

  2. den er meget god fordi den handler om en dreng som vil være med