Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Lars Holmgaard Jørgensen: Lige om næste hjørne

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Lars Holmgaard JørgensenUdskriv anmeldelsen • 21. marts, 2007

Jakob og Peter har sommerferie og ser frem til strand, piger og kolde øller, men et overfald på laver lidt om på deres planer. Og der er både rivaliserende rockere og en indvandrerbande involveret…

Jakob er lige blevet student, hans gennemsnitskarakter er ikke noget at prale af, men i toget på vej til Ålborg kommer det ham tilfældigt for øre, at teologistudiet kunne være en mulighed, så han beslutter at søge ind. Men først skal sommeren nydes, han skal mødes med vennen Peter – og det skal helst også handle om piger, strandture og øller.

Peter er i lære, og de to unge fyre har fået lov at låne en båd af Nielsen, den rare men i perioder lidt fordrukne våbensmed. Da de når frem til Nielsens hus, finder de den ældre mand ilde tilredt. Han er med andre ord blevet overfaldet.
Våben-Nielsen, som han kaldes, giver sig af og til af med ulovlig våbenhandel. Samtidig med at Peter og Jakob er nået frem, er også 3 muskuløse rockere fra København dukket op, og det viser sig, at de våben, som de skulle aftage, er blevet stjålet. Måske er det en rivaliserende rockerbande fra Ålborg, der er på spil? Og måske er det også kontrol af narko-salg, det drejer sig om?

Politiet bliver tilkaldt men først efter at de har forsøgt at sløre sporene. Nielsen kommer på hospitalet, og Peter og Jakob involverer sig i sagen på egen hånd. De opsøger Jakobs onkel Ingo, som har siddet i fængsel en periode, og som herfra kender nogle af rockerne. Noget kunne tyde på, at der også er en indvandrerbande på spil.
Faktisk har Jakob og Peter gået i skole med en af dem og de tager kontakt til ham. Med list og med hjælp fra onklen – som skylder dem en tjeneste – lykkes det dem at finde en utraditionel og rime- lig fredelig løsning på det hele.

Indimellem bliver der også tid til at gå i byen og mødes med Julie, en pige Jakob mødte i toget, og hendes veninde.

Lige om næste hjørne er en selvstændig fortsættelse af Lige om hjørnet fra 2005. Historien kan sagtens læses uafhængigt af den første.

Jakob og Peter er blevet 18-19 år, de er stadig optaget af piger, sex og alkohol, som så mange andre i samme alder. De bevæger sig indimellem på grænsen til det lovlige. I romanens slutning griber de til en slags selvtægt, forsonende nok ikke for egen vindings skyld, men for at hjælpe våbensmeden som i en parentes bemærket beslutter sig for at opgive sit ulovlige våbensalg.

Jakob er fortælleren, Peter er den fandenivoldske, som elsker at drille, ikke mindst den ene kriminalbetjent.

Der er underholdning, humor og spænding. Historien er fortalt i et mundret og letflydende sprog med megen dialog. Lige om næste hjørne vil nok især fange drenge fra ca. 13 år, som ikke skal lade sig afskrække af en lidt kedelig, let karikeret forside.

Lars Holmgaard Jørgensen: Lige om næste hjørne, fortsættelse af Lige om hjørnet.  Gyldendal, 2007. Forside: Mikkel Henssel

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.