- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Jesper Wung-Sung: Ægte brøker

aegtebroekerÆgte brøker er en roman om at være ung og utilpasset – i den grad utilpasset.

Den handler om valg og fravalg, om valg og konsekvens, om at være fascineret af døden og om at tvivle på, hvem man er, og hvem man vil være.

I Ægte brøker følger vi de to unge kloge gymnasie-gutter Marcus og Janus, der har en drøm om at få folk til at stoppe op og tage stilling til deres liv i stedet for formålsløst af følge med strømmen. Drømmen leves ud og ender som det værst tænkelige mareridt.

Marcus er fodboldspiller, ret talentfuld endda. Han mister pludselig gejsten og kan ikke se meningen med at spille fodbold.
Janus og Magnus lærer hinanden at kende via et Romersk univers på nettet. De er meget fascinerede af Romerriget. Marcus er i universet opkaldt efter Caligulas hest – Incitatus II, der bliver udnævnt til konsul af Caligula. Janus er opkaldt efter Servilius Glyco, som er den, der skal holde øje med Caligula mens han vokser op!
De finder ud af, at de går på det samme gymnasium. Det eneste, de umiddelbart har til fælles, er deres enorme interesse for Romerriget, men de opdager, at de har langt flere ting til fælles. Og så er det, at det går galt!

Jesper Wung-Sung har skrevet en god lille roman for drenge! Her er nørder i lange frakker, fodboldafhoppere, utilpassede gymnasieelever, smukke kærester, grillbarer, irriterende forældre, planlægning af gymnasie-massakre og latinske citater!

Nu er jeg jo hverken dreng eller nørd 😉 men jeg kan godt lide at læse Jesper Wung-Sungs bøger, og Ægte Brøker er ingen undtagelse. Han bruger humoren under det alvorlige og bruger det, så det er troværdigt! Det er en alvorlig og overraskende bog, der sniger sig ind under huden på dig.

Hvorfor den hedder Ægte Brøker – tja det ved jeg faktisk ikke….. kom med et bud!

Jesper Wung-Sung: Ægte brøker. Dansklærerforeningen, 2009, 191 sider. Omslag: Ida Balslev-Olesen.