- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Gitte Winter Graugaard: Skumle skiderikker og lyserøde skyer

Spejdere, spænding og spor…

Amalie er veninder med Emma. Bedste veninder. Men det er som om Emma har forandret sig efter sin ferie i Thailand, hvor hun mødte Marcus. Og så snakker hun om, at hun nok ikke gider være spejder længere.

Heldigvis tager hun alligevel med på sommerlejr. I starten er det en god lejr. Spejderne har travlt med at bygge lejeren op. Solen skinner og alt er perfekt.

Men så sendes de på en hike. Regnen siler ned, og Amalies gruppe søger ly et et sommerhus . Det er ret hyggeligt. Lige til Amalie opdager nogle blodspor og en smadret rude. Her har været indbrud! Spejderne når lige at komme ud, inden røverne kommer tilbage.

Resten af Amalies sommerferie bliver præget at de oplevelser. Hun har mareridt om blodige hænder og er bange for, at sommerhusrøverne kommer efter hende. For hun har måske noget de skal bruge… Planerne for deres helt store kup.

Skumle skiderikker og lyserøde skyer er Gitte Winter Graugaards debutroman. Den er hun kommet godt fra. Bogen er velskrevet og historien hænger sammen.

Amalies hoved er fyldt, af bekymringer der er typiske for alderen. Der sker et eller andet med piger i 13 års alderen. Veninder udvikler sig forskelligt, og måske er venskabet ikke så stærkt længere. Det kan være ret så skræmmende. Krydret med uhyggelige røvere, blodspor og mareridt, ja så har man hvad bogen selv kalder sig, en “pubertetskrimi”.

Flere gange tænkte jeg på firserserien “Guldregn” (efter en roman af Anders Bodelsen). Det er lidt den samme stemning, der er i Skumle skiderikker og lyserøde skyer.

Romanen er illustreret i flotte farver af Maria Tran Larsen.

Tjek bogens egen hjemmeside

Gitte Winter Graugaard: Skumle skiderikker og lyserøde skyer. Illusteret af Maria Tran Larsen. Forlaget Siesta 2010. 145 sider. Kr. 199,-