- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Georgia Byng: Molly Moons særlige sans for hypnose

Georgia Byng: Molly Moons særlige sans for hypnoseBørnehjemsbarnet Molly Moon finder en mystisk bog på biblioteket og opdager, at hun har et særligt talent for hypnose.

Den forældreløse Molly Moon har tilbragt næsten hele sit liv på børnehjemmet Ondslev. Molly kommer ofte ud i problemer og bliver straffet af den kolde frøken Ormsteen, som styrer børnehjemmet med hård hånd.
En dag finder Molly en spændende bog som hedder ”Hypnose – beskrivelse af en gammel kunstform” på biblioteket. Molly tager bogen med hjem og finder hurtigt ud af, at hun er god til at hypnotisere. I starten øver hun sig på folk omkring sig, hun hypnotiserer f.eks. den sure kok Edna så børnene på børnehjemmet får bedre mad.

Molly beslutter sig for, at hun vil bruge sine evner for hypnose til at komme væk fra børnehjemmet. For at få penge til at rejse væk deltager hun i byens talentkonkurrence, hvor hun kan vinde 3000 pund.
Ved talentkonkurrencen hypnotiserer hun alle i salen, så de tror hun er verdens bedste til at optræde.

Efter at have vundet konkurrencen tager Molly sammen med hunden Vrissy af sted for at lede efter Mollys bedste ven Steen, som er blevet adopteret fra børnehjemmet og nu bor hos en familie i New York.
I New York bruger Molly sit talent til at blive en stor stjerne i en musical, og hun bliver hurtigt meget rig og meget berømt. Men de mange penge gør ikke Molly lykkelig. Hun savner sin gode ven Steen, og selvom hun er berømt, er hun lige så ensom som på børnehjemmet.
Men da hun er allermest ulykkelig, møder hun heldigvis Steen igen.

Det viser sig, at Molly ikke er den eneste, som kender til bogen. Svindleren Brockman vil også gerne have fat i bogen, som han vil bruge til at lave århundredets røveri. For at få fat i bogen kidnapper han Vrissy og for at få Vrissy tilbage, må Molly hjælpe ham med at udføre hans grumme plan.

Der sker mange ting i Molly Moons særlige sans for hypnose. Der er hele tiden overraskelser, og lige når man tror, man har gættet, hvad det ender med sker der noget helt uventet. Den berører mange emner såsom ensomhed, venskab, egoisme og grådighed.

Men først og fremmest er det en sjov og fantasifuld historie. Bogen ser verden fra børnenes synsvinkel, de voksne er bare statister i historien og det gør det hele meget morsomt. 
 
Georgia Byng: Molly Moons særlige sans for hypnose. Oversat af Susanne Vebel. Gyldendal, 2003
Forside: David Roberts. Originaltitel: Molly Moons incredible book of hypnotism