- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

David Gilman: Djævlens ånde

djaevlensaandeAction, profetier og overtro er bare nogle af ingredienserne i Djævlens ånde.

Max er en 15-årig engelsk kostskoledreng. Han drømmer om at deltage i en triatlonkonkurrence og træner derfor hårdt. Den gode fysiske form kommer ham til gode senere. Når han må løbe for sit liv.

En dag får Max af vide, at hans far er forsvundet på en ekspedition. Han er sikkert død, siger de. Men det nægter Max at tro på. Han forlader skolen og rejser til Namibia for at finde sin far.
Hemmelige spor fører Max langt ind i den namibiske ørken, og den hensynsløse forretningsmand Shaka Chang har udtænkt en plan, der vil medføre en enorm økologisk katastrofe og tilintetgøre talløse liv.
Med sin fars fjender i hælene og imod den onde Chang må Max kæmpe for mere end sit eget liv. Max på træffe sit livs beslutning…
Heldigvis får han hjælp af den kønne og kloge Kallie og sin bedste ven Sayid, der kan det der med teknik og computere.

“Han vedhæftede indholdet af dvd´en og klikkede på Send.
Beskeden var sendt på et øjeblik. Max bad blot til, at Sayid ventede som han havde lovet. Nu skulle Max bare redde sin far, forhindre dæmningens sluseporte i at blive åbnet og flygte.
Det var det hele.”

Djævlens ånde er fuld af hæsblæsende action. Det går stærkt – nogen gange for stærkt. Lige fra første side sker der noget, og man bliver som læser fanget. I Djævlens ånde er skurken miljøsyndere og derfor top-moderne og med et klart budskab.
Bogen har alt, hvad man forventer af genren: en helt, action, fart og lidt kærlighed. Mere humor ville have klædt historien.
Djævlens ånde er god underholdning.

Djævlens ånde er første bog i serien om Max – Farezonen hedder serien.
Klik ind på forfatterens hjemmeside – Her kan du selv prøve at finde Max’ far

David Gilman: Djævlens ånde (Farezonen ; 1). Originaltitel The Devil´s Breath. Oversat af Jan Pock-Steen. Forlaget Carlsen, 2009, 367 sider, Kr. 369,95