- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Cecilie Eken: Kongebarnet

Cecilie Eken: KongebarnetPil er fjorten og løbet hjemmefra. Men alt forandres, da han kommer i besiddelse af det lille kongebarn.

I ”Kongebarnet” hører man om den unge Pil, som føler sig helt fri og uden bekymringer, da han løber væk hjemmefra, dels for at slippe væk fra alt det ubehagelige, han havde oplevet, og dels for at prøve at se hele kongeriget. Men hans vej igennem riget bliver ikke, som han havde troet!

På sin vej ser han pludselig et optog med solpræstinder og –krigere samt nogle af kongens vogne og beslutter sig for at se nærmere på disse barmhjertige personer. Eller det er i hvert fald, hvad han har hørt. Men da det hele pludselig bliver angrebet, og han bliver overladt det lille kongebarn, kort før dronningen dør, bliver alt vendt op og ned i Pils ellers så ubekymrede liv!

På vejen møder han, udover solkrigerne og de frygtede magere, en slags magtfulde troldmænd, også mange andre folkeslag og personer.

Bogen er vidunderligt bygget op med et godt sprog og en fantastisk spænding om, hvem man kan stole på, og hvem man skal holde sig langt væk fra, og det er sjovt at se, hvordan Pil langsomt ændrer sig og ændrer holdning i takt med, at man selv skifter mening om nogle af tingene!

Bogen er fortalt i et passende tempo, så man hele tiden kan nå at følge med, og man sidder tilbage med en mæt fornemmelse, når man er færdig. I ikke et sekund er den medrivende følelse væk, og det er meget svært at slippe bogen uden liiige at læse bare en linie mere!

Cecilie Eken har virkelig skrevet et rent mesterværk, hvor man selv lærer en masse af bogen. Selvom bogen ikke er så lang, når hun at få en del vigtige ting med i historien, og man bliver grebet hele vejen igennem! Det er virkelig en spændende bog, og selvom den er inspireret af Ringenes herre, virker det som en bog helt fra hjertet!

Cecilie Eken: Kongebarnet. Gyldendal, 1995. Forside: Mogens Christensen