- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Cathy Hopkins: Tvilling i tvivl & Opskrift på oprør

tvillingitvivlNy serien med astrologi i hovedrollen

Tror du på stjernernes magt og læser du dit horoskop for at se, hvad fremtiden bringer? Tænk, hvis du kunne søge hjælp af planeterne i menneskelig form? Det lyder måske mærkeligt, men er ikke desto mindre opskriften for denne nye serie af Cathy Hopkins, forfatteren af serierne Fyre og Flammer, S, P eller K og India Jane.

Tvilling i tvivl handler om Gemma, som skal starte på en fin kostskole. Gemma håber på at få gode veninder, men det bliver svært, da hun kommer til at dele værelse med en kedelig bogorm og allerede første dag bliver uvenner med skolens mest populære pige. Gemmas nedtur fortsætter, indtil den flotte Hermie giver hende en mobiltelefon og fortæller hende, at hun er månedens stjernepige. Med titlen følger en hjælpende beskytter og muligheder for at ændre sit liv, men tør hun gribe chancen?

opskriftpaaoproerI Opskrift på oprør er det skytten Danu, der har brug for planeternes hjælp. Hendes far er rejst og har efterladt hende hos sin faster, som bruger alt sin tid på kontoret. Danu er ensom og vred og gør oprør ved at svare igen både hjemme og i skolen. Men så modtager hun en mobil og bliver udvalgt til at være månedens stjernepige. Hun møder cafe-ejeren Joe, som lærer Danu, at gode ting ikke sker af sig selv, og at hun må tage ansvar for sin egen skæbne for at blive lykkelig.

Ideen med planeter i menneskelig form er anderledes, men det fungerer meget godt. Der er overnaturlige situationer, men mest af alt handler det om at have en god ven og støtte, når man har det svært. Tvilling i tvivl og Opskrift på oprør er naturligvis kun de første bøger i serien Stjernepiger, hvor alle stjernetegn bliver hovedperson.

Cathy Hopkins: Tvilling i tvivl & Opskrift på oprør. 206/205 sider, Gyldendal, 2009.