- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Cathy Hopkins: Fyre og Flammer og chokoladechok

Cathy Hopkins: Fyre og Flammer og chokoladechokIzzie har taget et par kilo på, og det går ud over selvtilliden.

Izzies tøj sidder en smule stramt, og hun må erkende, at det nok ikke skyldes tørretumbleren, men derimod de lækre pastaretter og de mange is, hun spiste på studieturen til Firenze. Izzie har taget et par kilo på og pludselig kan hun ikke tænke på andet end sin vægt, og hun sammenligner sig hele tiden med veninderne og føler sig alt for tyk.

Flov gemmer hun sig i store t-shirts, mens hun prøver at tabe de ekstra kilo i en fart. Hun prøver alt fra power-shakes til yoga for at tabe sig, dog uden den store succes. I en periode holder hun helt op med at spise og overvejer også værre slankemåder, inden hun til sidst lærer, at der ikke findes en nem måde at tabe sig på.

De andre piger gør, hvad de kan for at hjælpe Izzie gennem sin krise, men de har samtidig travlt, da de får muligheden for at være med i et tv-program, hvor unge diskuterer ungdomsproblemer. Medieglade Nesta er selvfølgelig fyr og flamme, men selvom Izzie har mange fornuftige holdninger til debatten, har hun ikke lyst til at være med, for hvem gider se på en tyk pige på tv. Alle Izzies valg kommer til at dreje sig om vægten. Hun mister sin selvtillid og har svært ved at se, at hun kan være sjov og interessant. Så da hun bliver venner med den lidt ældre Gabriel, er hun sikker på, at han kun gider være sammen med hende, fordi han har ondt af hende.

Fyre og Flammer og chokoladechok berører problemer med vægten og lavt selvtillid over sit udseende på en meget god og realistisk måde. Serien rammer meget bredt, læsere fra ca. 11 år kan læse serien uden at blive skræmt over selv at skulle være teenager, og ældre læsere vil også finde serien interessant, fordi de nemt kan identificere sig med pigerne.

De næste bind i Fyre og Flammer serien udkommer i foråret. Mens man venter på dem, kan man læse “Fyre og Flammer – guide til dit liv”, hvor bøgernes personer giver masser af tricks og tips om teenagelivet.

Cathy Hopkins: Fyre og Flammer og chokoladechok, 10. bind i serien Fyre og Flammer. Oversat af Astrid Heise-Fjeldgren. Gyldendal, 2006. Forside: Sisterbrandt