- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Camilla Hübbe : Cirkus Saragossa – Bye, bye Elvis

byebyeelvisSkørt, langt ude, finurligt og så alligevel helt nede på jorden.

Velkommen tilbage til Cirkus Saragossa.
Hvis du ikke kender Elvis, kan jeg fortælle dig, at han er en helt almindelig dreng med en temmelig ualmindelig familie. Familien var engang cirkusfamilie. Men nu bor de i Villa Dejavu i Lilleby. Elvis vil helst undgå opmærksomhed og bare være lige som alle andre børn. Men det er svært, når ens mor plejede at være den skæggede dame, onklen er dværg og dyretæmmer, og mormoren er kanonkonge.
Men det går egentlig meget godt. Lige indtil den dag, hvor Elvis’ mor beslutter sig for at stille op som borgmester. Det er jo næsten det samme som at være cirkusdirektør. Nu får mor travlt – ting skal læses, og møder skal holdes. Onkel Sonny har også travlt – med at kysse isdamen – og mormor ligger på sygehuset med en brækket hofte. Pludselig føler Elvis sig helt alene.
Han begynder at tænke mere og mere på sin far. Hvem er han? Hvor er han? Savner han Elvis? Og hvorfor vil mor slet ikke snakke om ham? Elvis beslutter sig for at finde ham. Men måske bliver Elvis fundet først?
Heldigvis har Elvis sin bedste ven Lille Finn, løven Musse og søløven Luffe. Nå, ja og så er der også lige villaens spøgelse og fjernsynsantenne Melitta – mormorens afdøde søster.

“Det er uværdigt, uværdigt for et højt estimated medium, der har levet sit life i showbiz, slået sine folder i the beste studier i Hollywood, at end sine days som stueantenne.”

Jeg love hende. Hun er uden tvivl min ynglings-Saragossa. Men hele familien er nu ret nemme at holde af.
Camilla Hübbe beskriver den med varme og humor – det gør dem spillevende.
Historien er veloplagt og sjov. Og så er den komplet uforudsigelig. Bravo.
Jeg kommer faktisk til at tænke på Ole Lund Kirkegaard. Det er samme stil og humor.

Bogen er illustreret af Maria Bramsen, som er grafisk designer og tidligere sangerinde i Tøsedrengene og Ray dee Oh.

Bye, bye Elvis er efterfølgeren til Cirkus Saragossa. Den bliver nu filmatiseret og har premiere til efteråret. Camilla Hübbe har skrevet filmmanuskriptet sammen med Bo Hr. Hansen som bla. har skrevet flere julekalendere.
Cirkus Saragossa bliver også til teaterstykke på et teater i Bergen.

Camilla Hübbe har i mange år arbejdet som manuskriptforfatter. Sidste år udkom romanen Flamenco.
Klik ind på hendes hjemmeside: www.camillahubbe.dk

Cirkus Saragossa 2. Bye, bye Elvis skrevet af Camilla Hübbe. Illustrationer af Maria Bramsen. Politikens Forlag 2009. 184 sider. Kr. 175,-