- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Birgitte Rasmussen & Mette Honoré: Karolines Verden

Dagbogsroman i stil med Bridget Jones og Nynne. Debutantforfatterne har skrevet en sjov bog om gymnasieeleven Karoline.

Mød Karoline. 17 år, gymnasieelev og skilsmissebarn. Hun og lillesøsteren Mathilde bor hos faren. Og det er helt fint. For alternative øko-mor Yolanda (har været til numerolog – hedder Kirsten) kan godt være for meget.
Så er der bedsteveninderne Anna, der er vild med svenskeren Lennart ( har han noget kørende ved siden af?) og Cille, der er til ældre mænd, så som læren.
Karoline beskriver det hele, gennem sine 17 års øjne. Er Sylvester ikke bare for lækker. Og så kysser han så alle sommerfuglene basker i maven. Men mener han noget med det? Hvorfor ringer han ikke efter Roskilde Festivalen? Helt ærligt! Så kan det sgu også være lige meget.
Karoline er ikke den eneste, der forelsker sig. Det er nærmest en epidemi. Faren har forelsket sig i en 33- årig med L´oreal-hår og tandpastasmil. Det kan han bare ikke mene. Men det gør han. Godt så!

Birgitte Rasmussen og Mette Honoré har skrevet en sjov bog, der kan få de fleste til at grine. Det er tydeligt, at de har hentet inspiration fra Nynne-bøgerne og Bridget Jones. Karolines verden er skrevet i samme stil med små korte passager, der beskriver Karolines følelser og tanker her og nu.
Men her holder sammenligningen også op. For Karoline er helt sin egen. Med bumser, lus, mærkelige øjenbryn og nedbidte negle. En helt almindelig teenager fra Birke-fucking-rød. En pige med ben i næsen og varmt bankende hjerte, som de fleste tøser vil kunne spejle sig i. Og det er fedt. For der er ikke noget bedre end, at kunne grine af sig selv, samtidigt med, at man føler sig som en del af flokken. Karoline er stensikkert ikke den eneste, der har en Sylvester og en åndssvag familie.
De voksne kan godt virke lidt stereotype. Men er de fleste voksne egentlig ikke det fra en teenagers synsvinkel?
Godt gået af de to debutanter.

Glæd dig til fortsættelsen Karoline og Sylvester, der udkommer i august 2008.

Mette Honoré og Birgitte Rasmussen: Karolines verden ; redaktør: Pernille Enoksen Wass. – 1. udgave, 1. oplag. – Kbh. : Politiken, 2008. – 158 sider
Pris: kr. 149,00
Forside: Line J

Besøg Karoline på facebook