- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Bent Haller: Hønsepigen

Bent Haller: HønsepigenDet gør ikke noget at være født i et hønsehus, når man ender som cirkusprinsesse…

Denne sære historie handler om Ingrid, Gokl, hønsepigen, Ingrid og Irina. Det er der sådan set ikke noget mærkeligt i, næh det mærkelige er at de alle er en og samme person. Forvirret? Så hør bare her: Ingrid bliver født i al hemmelighed af en overvægtig enlig mor. Da ingen kender til Ingrids eksistens, lægger moderen pigen ind til hønsene, mens hun er på arbejde. Efter et stykke tid trives Ingrid bedre i hønsenes selskab end i moderens. Hønsene synes, at Ingrid er en underlig skabning, men de elsker hende højt og opdrageren hende som deres egen. Ingrids første ord er Gokl, så det bliver hendes navn, og hurtigt taler hun flydende hønsk.

Som Gokl bliver større bliver hønsehuset trængt og hun længes efter friheden. En dag stikker hun af, men verden er ikke så rar, når man er fremmed og alene.
På en mark bliver hun samlet op af den pædofile doktor Frankel, som holder hende fanget, indtil han sælger hende til den onde overlæge Hermandsen, som vil bruge hende som organdonor.
Med hjælp fra en sygeplejeske stikker Gokl – som tilfældigt har fået menneskenavnet Ingrid – af blot for at havne i endnu en ussel situation som slave hos en stor tv-stjerne.
Ingrid ender omtumlede rejse i et cirkus, hvor hun møder hønsehviskeren prins Igor af Sibirien, som er noget så smuk med sin knaldrøde hanekam. Her får hun navnet Irina og en plads hos hønsene i deres cirkusnummer.

I jubilæumsåret 2005 er der kommet en del Andersen-inspireret bøger. Dette er en af dem, men heldigvis er den samtidig også meget anderledes. Historien om hønsepigen er et velskrevet og underholdende eventyr. Det kan måske være svært at tro at en historie om svigt, pædofili og ondskab kan være morsom, men Bent Haller forstår at underholde og samtidig fastholde læseren, så man aldrig glemmer historiens alvor.

Bent Haller: Hønsepigen. Høst & Søn, 2005
Forside: Imperiet