- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Ann Brashares: Fire piger, et par jeans

Ann Brashares: Fire piger, et par jeansEt par magiske jeans gør fire pigers sommer uforglemmelig.

Septembersøstrene – veninder siden de blev født kommer i besiddelse af et par jeans. Ikke et par almindelige jeans viser det sig. Bukserne passer nemlig alle fire piger perfekt, selv om de er meget forskellige i højde og facon.
Da det er de 15 åringe pigers første sommeren hver for sig, beslutter de, at bukserne skal være deres kontakt med hinanden. De laver en rejseplan og bestemmer at sende bukserne rundt til hinanden, så de hver især når at opleve deres magi gennem sommeren.

Lena tager bukserne med til Grækenland, hvor hun skal besøge sine bedsteforældre. Det er meningen, at hun skal lære sin familie og sin kultur at kende, men sommeren udvikler sig helt anderledes, end hun forventer, da hun møder den flotte Kostos.

Fra Grækenland sendes bukserne til Tibby, som den eneste er blevet hjemme. Hun får sommeren til at gå ved at arbejde i et luset supermarked og arbejder med en dokumentarfilm. Hvad der tegnede til at blive en kedelig ferie for Tibby viser sig at blive en skelsættende sommer. Tibby får nye venner og lærer at folk ikke altid er, hvad de ser ud til at være.

Carmens forhold til sin far er ikke godt, hun har derfor store forventninger, da hun tager på ferie hos ham. Men det viser sig, at faren liv slet ikke er, som hun troede. Han præsenterer sin nye kæreste og hendes to børn, og har pludselig en hel ny familie hvor Carmen ikke passer ind i.

Sportspigen Bee tilbringer sommeren på en fodboldlejr. Her får hun mulighed for at vise sit talent, hun får nye veninder og oplever også den første store forelskelse, som ændrer hendes liv på mere end en måde.

Man følger de fire piger liv på kryds og tværs. Deres sommer udvikler sig meget forskelligt, men fælles for dem alle er, at de forlader barndommen og tager de første skridt mod at blive voksne. Da de samles igen efter ferien, har de alle oplevelser, som de ikke her lyst til at tale om, men bukserne gemmer deres hemmeligheder.

Fire piger, et par jeans er første bog om septemberpigerne. Bogen er filmatiseret og får snart premiere i biograferne.

Ann Brashares: Fire piger, et par jeans (Piger i jeans: 1). Oversat af Dorthe de Neergaard.  Carlsen, 2002. Forside: ?