- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Anders Johansen: Stjerneskælv

Tankvækkende og aktuel ungdomsbog

Da Liv mister sin søster, forandres alt i familien. Alt, der har en puls og vibrerer, rører hinanden og skaber ny bevægelse, og Liv taber kontrollen over sit liv, men får den fulde magt over sin krop og sin vægt. Alt handler om kalorier og mad, eller mangel på samme, og løb. Mens der bliver mindre af Liv udadtil, bliver der mere af hende indeni. Men ingen kan se det eller nå derind.
Efter et hospitalophold ender Liv på Slusegården, som er et pædagogisk miljø, hvor hun og andre problemfyldte unge piger skal lære at vende tilbage til et normalt liv.
En dag flytter goth-pigen Nickie ind på Livs værelse. Hun ryger, spiser fed mad og gør helt, hvad der passer hende, og Liv forsøger nærmest desperat at holde hende på afstand. Men selv om der er lysår imellem dem og deres liv, finder de et fællesskab.

Stjerneskælv er endnu en god og vedkommende roman fra forfatteren Anders Johansen, som elegant og troværdigt forstår at fortælle personlige historier om unge, som både rykker og trykker.
Historien om Liv er ikke kun beretningen om en spiseforstyrrelse og en teenagetilværelse, der skælver, men om en familie, der vakler, om venskab og om kærlighed. Kort sagt handler Stjerneskælv om Livet, hvilket er genkendeligt og især vil interessere og vække tanker hos piger fra 12 år.

Anders Johansen: Stjerneskælv. 1. oplag. – [Århus] : Modtryk, 2008. – 232 sider. – Pris: kr. 249,00
Omslag: Henrik Koitzsch ©