- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Alyson Noël: Sjælefanger

Sjælefanger er første bind i ny serie om Riley Bloom, der er lillesøster til Ever fra Alyson Noëls populære serie De udødelige

Da hun er 12 år dør Riley Bloom i en ulykke. En tid svæver hun mellem de to verdener, mens hun forsøger at bestemme sig for, om hun skal følge sin søster Ever tilbage til de levendes verden eller krydse broen til efterlivet sammen med sine forældre. Riley følger sine forældre til et sted, der kaldes Her, til en tilværelse efter døden, der viser sig at være meget anderledes, end Riley havde forestillet sig. De folk, der befinder sig i Her, har opgaver, de skal klare og snart får også Riley en opgave. Hun skal være Sjælefanger og hjælpe de sjæle, der hænger i limbo mellem liv og død, med at finde fred.

Det er ikke en nem opgave, men snart må Riley ud på sin første mission. Hun får hjælp af guiden Bodhi – en mystisk nørd, der gemmer sig bag kikset tøj og håbløse briller.

Med humor, overnaturlige fænomener og en spirende romance har Sjælefanger ingredienserne til at blive lige så populær som De udødelige. Sjælefanger er skrevet i en let, munter tone og Riley er en kæk og nogen gange lidt irriterende pige. Efter min mening bliver hun overskygget af Bodhi, hvis historie virker mere interessant og jeg håber, hun vil udvikle sig i de kommende bind i serien.

Man kan sagtens læse Sjælefanger som starten på en selvstændig serie men den fungerer selvfølgelig bedst hvis man kender forhistorien
fra De udødelige.

Den næste bog i serien udkommer i efteråret 2011